MAŠKARNÍ BÁL

15.02.2013 20:00

 

 

V pátek 15. 2. 2013 uspořádal v restauraci „U Padíka“ Obecní úřad Kolešov ve spolupráci s místním sborem dobrovolných hasičů tradiční maškarní bál.

 

Lidí – především těch omaskovaných – dorazilo nepočítaně. Sál místního kulturáku se stal na pár hodin pátečního večera (a spravedlivě dodáváme, že i sobotního časného rána…) fatálně multikulturním místem, kde čas minulý, přítomný i budoucí byl náhle časem jediným a kde jste se tak například vedle pirátů či rytířů mohli setkat nejen s bytostmi ryze pohádkovými, ale potkali jste tu i postavy současné, přičemž masky byly místy natolik surrealistickými, že nebylo přes ně možno hledět jinak, než do blízké i vzdálené budoucnosti.

 

Bezmála stovka lidí se v Kolešově skvostně po celý večer bavila, tancovala (k hudbě i poslechu zahrál otec a dcera Třískovi…) nebo si dokonce i sama zazpívala, aby se nakonec dočkala vyhlášení těch nejlepších masek. Mezi nimi dominoval pan kardinál (sympatické rozhodnutí poroty, která tímto vyzdvihla „cizozemce“ z Hořoviček…), skotové (ti a nejvýše ohodnocený byli pak místní…) a nakonec mety maškarně nejvyšší dosáhl pan Petr Dřímalka – ten byl nezpochybnitelnou vílou letošního maškarního kolešovského rejdění.